Frederiks Brygge
Frederiks Brygge er Københavns nye blågrønne bydel, tæt på byens centrum. Bydelen kobles sammen med Københavns overordnede infrastruktur og bliver en del af den nye cykelrute fra Sluseholmen til Nordhavn.
Bydelen struktureres med karrébebyggelser langs en gennemgående grøn hovedgade. Herfra udspringer mindre gågader, og i karréernes åbninger dannes lokale naboskabspladser. Bydelens placering på Københavns havnefront iscenesættes med Flydedokken, som er Frederik Brygges centrale offentlige byrum. Landskabet er udformet, så materialevalg og beplantninger understøtter det maritime miljø og den overordnede bydelsstruktur, hvor der er differentieret i friarealernes rum og funktionalitet.
Beplantningsstrukturen i det nye kvarter styrker de forskellige rumligheder omkring Frederiks Brygge, hvor en variation af træarter giver forskelligartet karakter til de enkelte områder. Ved boligfacaderne er der stor frodighed, mens beplantningen har et mere urbant udtryk langs kajkant og gader.
Beplantningen langs Pladehals Allé har en stor artsmæssig variation, som knytter de enkelte karréer sammen med bygadens præcise alléplantninger. Mellem de private boligbebyggelser og bygaderne er der etableret grønne kantzoner med havepræg. Her er der plantet stauder, mindre buske og klatreplanter, som begrønner facaderne. De større pladser har frodige robuste beplantninger, med store karaktergivende træer, større buske, bunddække, stauder og prydgræsser.
I forbindelse med udformningen af det nye havnebassin har vi skabt en sydvendt og åben plads, Flydedokken, som indrammes af den gamle pladehal. Havnebassinet kantes af en lang træbro, der danner overgang mellem vand og Flydedokken - bydelens kulturelle omdrejningspunkt med mange forskellige tilbud, der gør byrummet attraktivt for både beboere og udefrakommende.
Frederiks Brygge er et område på 80.000 m² med boligbebyggelser, daginstitutioner og dagligvarebutikker, som udvikles langs kajer mellem havnebassinet, kanaler og Kalvebod Brygge. Masterplanen er udarbejdet af Design Group Architects. Thing Brandt Landskab er underrådgiver på byrum, havnepromenader og trafikarealer.
LOKALITET: København SV
BYGHERRE: Nordea Ejendomme
SAMARBEJDE: Design Architects Group
YDELSE: Dispositionsforslag, hovedprojekt, fagtilsyn
PÅBEGYNDT: 2015
AREAL: 80.000 m²