NUUKS PLADS
Nyt urbant knudepunkt på Nørrebro
Ved metrostationen Nuuks Plads skal de historiske bygninger - Nyrops Arkiv og Koppels Magasin - omdannes og udbygges til et kompleks med blandede boligformer, socialøkonomiske værksteder, supermarked, kontorer samt caféer. I den forbindelse opstår der et nyt, åbent byrum mellem bygningerne, som vi står for den landskabelige bearbejdning og indretning af.
Et levende og bæredygtigt byrum med referencer til fortiden
Det nye byrum bliver et offentligt tilgængeligt opholds- og mødested, hvor bydelens beboere kan mødes i dagligdagen, og som kan omdannes til markedsplads eller koncertrum ved særlige lejligheder. Samtidig vil området fungere som en ny forbindelse mellem Jagtvejskvarteret og Den grønne Sti.
Med udgangspunkt i stedets historie skaber vi et inviterende byrum, hvor materialer fra den tidligere arkivbygning og tilhørende have går igen som stemningsskabende elementer i belægningen. Vi søger at genanvende smukke gamle støbejernsriste, der har fungeret som gangbroer i arkivet, og vi genbruger chaussésten og søjler fra de haveanlæg, der har hørt til arkivet gennem tiden – bl.a. Edith og Ole Nørgårds have fra 1963. Vi begrønner byrummet med et stort solitært træ, der formidler skalaspringet mellem pladsens flader og bygningernes volumener, og vi lader klatreplanter gro op ad gavlene.
Skybrudssikring og håndtering af funktioner
Vi leder hverdagsregn i vandrender gennem byrummet til kloaksystemet. Ved skybrud leder vi vandet via pladsen ved Nuuks Plads metrostation til Florsgade, som fremadrettet bliver omlagt til skybrudsvej.
Logistisk sørger vi for, at cykelparkering, varelevering og afhentning af affald foregår hensigtsmæssigt og funktionelt, ligesom vi med en belysningsstrategi sikrer, at byrummet er veldefineret og inviterende også efter mørkets frembrud.
LOKALITET: København N
BYGHERRE: 2L Projektudvikling
PÅBEGYNDT: 2021
AREAL: 10.000 m²
SAMARBEJDE: Entasis, Henry Jensen A/S og HHM A/S
YDELSE: Projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, fagtilsyn.