bed+2.jpg
 

Skærbæk blomstergade

 

Skærbæk er en by på kanten af Vadehavet, omgivet af Tøndermarsken og et rigt natur- og dyreliv. Byen har en god strategisk placering og gemmer på kulturhistoriske perler, men fremstår også som en by i forfald.

På baggrund af by- og landskabsanalyser har Skærbæk udviklet en strategi for byudviklingen. Det har udmundet i en række indsatsområder, som har ført til en række udviklingsprincipper og strategiske greb for hvordan kunst kan bidrage til mere liv i byen, større lokal stolthed og styrke byens identitet som et engageret og aktivt sted at leve og at besøge. Et vigtigt anker for visionen bag strategien er at kunsten i Skærbæk skal understøtte fællesskaber og møder på tværs af generationer samt skabe nye forbindelser. Derfor har en del af strategien været en omfattende borgerinddragelsesproces, herunder workshops hvor forskellige kunstnere i samarbejde med byens borgere har transformeret rum i byen.

Som et led i Kunststrategi Skærbæks fysiske initiativer afholdt byen i sommeren 2019 udstillingen Byens Egne Veje, som var en række midlertidige kunstinstallationer i Skærbæks byrum. Thing Brandt Landskab deltog med projektet Skærbæk Blomstergade – et 40 m langt bed, som bringer det omkringliggende landskab ind i det asfalterede byrum.

 

LOKALITET: Skærbæk
BYGHERRE: Tønder Kommune og Statens Kunstfond
SAMARBEJDE: Mette Mechlenborg, Camilla Nørgård, Natalie Megard, Anders Benmoyal, Martin Richard Olsen, Mette Gitz-Johansen, Åse Eg, Cai Ulrich von Platen
YDELSE: Landskabsanalyse og fysiske strategiske anbefalinger
PÅBEGYNDT: 2019